ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συνενοχή όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη δεύτερη αξιολόγηση της συμφωνίας του περσινού καλοκαιριού, ετοιμάζεται να φέρει νέα σκληρά μέτρα ενάντια στον λαό και τους εργαζόμενους.

Σειρά έχουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Αύξηση του ορίου των απολύσεων, αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο –με πυρήνα την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία– είναι στην πρώτη γραμμή, ώστε να γίνουμε μια «ανταγωνιστική οικονομία», όπως διατυμπανίζουν οι ξένοι δανειστές, η εγχώρια ολιγαρχία και οι απολογητές τους. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέα δημοσιονομικά μέτρα με νέες περικοπές σε συντάξεις και αφορόλογητο, για να διασφαλίσουν πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο για το 2018 αλλά και για τα επόμενα χρόνια, με σκοπό την ακραία αιματηρή αποπληρωμή του χρέους.

Ο νέος προϋπολογισμός για το έτος 2017 είναι ξεκάθαρος. Άλλη μια χρονιά ανείπωτης φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και τον λαό. Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μια ατελείωτη αλυσίδα καταβύθισης και σύνθλιψης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων για να πληρώσουν οι πολλοί την κρίση των λίγων. Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο διαρκής αγώνας του λαού σε όλα τα μέτωπα και με όλες τις μορφές αγώνα.

Η γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, με αναγκαία προϋπόθεση την κοινή δράση, τον συντονισμό και την ενότητα όλων των μαχητικών δυνάμεων του κινήματος, μπορεί να γίνει απαρχή για νέους μαζικούς αγώνες που θα σταματήσουν το εγκληματικό χέρι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ντόπιας ολιγαρχίας και θα ανοίξουν το δρόμο για φιλολαϊκές λύσεις. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, ως κορυφαία απαίτηση, με τη μονομερή διαγραφή του χρέους και εκείνες τις ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και στην πολιτική που θα δώσουν την δυνατότητα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του λαϊκού κινήματος.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

 

  • Αποδέσμευση από την ΕΕ
  • Έξω το ΔΝΤ και όλοι οι οικονομικοί δολοφόνοι του λαού μας!
  • Κάτω τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών!
  • Κάτω τα μνημόνια, παλιά και νέα!
  • Παύση πληρωμών τώρα!
  • Μονομερής διαγραφή του χρέους που δεν οφείλεται ούτε βαρύνει τον λαό
  • Γενναία αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων
  • Δημοκρατία παντού! Ανόρθωση και διεύρυνση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων

 

Αθήνα, 5 Δεκέμβρη 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *