ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017!

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνενοχή όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης, έχει πάρει κυριολεκτικά πάνω της την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αλλεπάλληλων μνημονίων, που στοχεύουν στην καταβύθιση του κόσμου της εργασίας, στην κοινωνική εκκαθάριση των μικρομεσαίων στρωμάτων, στην αποσάθρωση των κοινωνικών και εντέλει και των ίδιων των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τελικός στόχος είναι φυσικά να πληρώσουν οι πολλοί την κρίση των λίγων, δηλαδή την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, με τις διαφορετικές μορφές και την ένταση που παίρνει σε κάθε χώρα, αλλά που ταυτόχρονα σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις παντού σε όλο τον κόσμο, μετασχηματίζοντάς τον δραματικά. Παράλληλα, η κυβέρνηση υπηρετεί σχεδόν απροσχημάτιστα τους βάρβαρους κι επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τόσο της ΕΕ, όσο και του αμερικανικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή. Ακριβώς γι’ αυτό και συγκεντρώνει την ομόθυμη στήριξη όλων αυτών των κέντρων σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής.

Διανύουμε ήδη τον όγδοο χρόνο εφαρμογής των βάναυσων μνημονιακών πολιτικών, με όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα, που έχουν επιφέρει σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού. Κι όμως! Η κυβέρνηση στο πλαίσιο του δικού της 3ου μνημονίου, του νέου προϋπολογισμού του 2018 και των 113 λεγομένων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης επισωρεύει και νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, πέραν των όσων έχουν ήδη νομοθετηθεί για το 2019 και το 2020, όπως είναι το μαχαίρι στις συντάξεις και στο αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συγκυρία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  • προωθεί τη φαλκίδευση του δικαιώματος στην απεργία, όχι μόνο με τους απαγορευτικούς όρους στην κήρυξή της, στο κρίσιμο επίπεδο των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά ακόμη και με την καθιέρωση της δυνατότητας έμμεσης εργοδοτικής ανταπεργίας (λοκ-άουτ). Δεν είναι όμως δική της η πατέντα. Βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την αντιαπεργιακή νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ.

  • εντατικοποιεί τον ρυθμό ιδιωτικοποίησης-εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και κυρίως των κοινωνικών αγαθών (ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες). Κι εδώ βρίσκεται πάλι μπροστά μας το Δικαστήριο της ΕΕ με τη νομολογία του.

  • εντείνει την επίθεση στη λαϊκή κατοικία με τους ηλεκτρονικούς και μη πλειστηριασμούς.

  • προωθεί νέες αντιδραστικές ανατροπές στην εκπαίδευση και στην υγεία

  • ως αντίμετρο του «κοινωνικού μερίσματος», συνεχίζει την επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και μάλιστα στις πιο ευάλωτες ομάδες με τις περικοπές του ΕΚΑΣ, των οικογενειακών και προνοιακών επιδομάτων.

Όλα αυτά δεν μπορούν να επικαλυφθούν από την κατάπτυστη επικοινωνιακή κυβερνητική εκστρατεία πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας. Ο προπαγανδιστικός αντιπερισπασμός με τα περίφημα πλεονάσματα και το κοινωνικό μέρισμα, οι κούφιες διακηρύξεις για τη «δίκαιη ανάπτυξη», τη «σταθεροποίηση», την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή για τον λαό μας πραγματικότητα τη στιγμή που θα συνεχίζεται η σκληρή εποπτεία, όπως άλλωστε προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καθώς και τα εξωφρενικά δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη μπορεί να υπερβεί τα γνωστά πλαίσια της εθιμοτυπικής εκτόνωσης. Μπορεί, με αναγκαία προϋπόθεση την κοινή δράση και τον συντονισμό όλων των μαχητικών δυνάμεων του κινήματος, να γίνει η απαρχή για νέους μαζικούς, λαϊκούς πολιτικούς αγώνες, που θα σταματήσουν το εγκληματικό χέρι της ΕΕ, των ΗΠΑ-ΔΝΤ και της εγχώριας ολιγαρχίας. Με λαϊκή αποδέσμευση από την ΕΕ, ως κορυφαία απαίτηση, με τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με όλες εκείνες τις ριζοσπαστικές ανατροπές, που τελικά θα δώσουν αφενός τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν άμεσα τα φλέγοντα αιτήματα του εργατικού κινήματος και αφετέρου θα ανοίξουν τον δρόμο για ριζικές φιλολαϊκές λύσεις.

Η «ΔιΕΕξοδος» καλεί όλους μας με τη μαζική-μαχητική συμμετοχή μας:

  • να επιδείξουμε την απόφασή μας για συνέχιση και γενίκευση των αγώνων μας!

  • να αποδείξουμε πως από εδώ και στο εξής θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους!

  • να καταδείξουμε πως τελικά μπορούμε να νικήσουμε!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ – ΠΑΝΤΟΥ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *